Skip to content

Nowoczesna architektura : Serliceus Museum Gösta Rozszerzenie Konkurs Wniosek / MACA Estudio

2 miesiące ago

372 words

Dzięki uprzejmości biura architektonicznego MACA Estudio Young, MACA Estudio, z Madrytu, Hiszpania, podzielił się z nami swoją propozycją konkursu na projekt rozbudowy muzeum Gösta Serlachius.
Ich propozycja planuje rozwiązać wszystkie wymagania funkcjonalne muzeum, wykorzystując w pełni otoczenie, trwałość i integrację budynku w jego otoczeniu, a jednocześnie tworząc rozpoznawalną ikonę, reprezentatywny budynek, który jest wart uwagi tego muzeum z siedzibą w Mäntäa, Finlandia.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Formalne i konstruktywne odniesienia w projekcie pochodzą ze środowiska, rodzimych materiałów, krajobrazu i skali istniejących budynków.
Wybrane witryny respektują praktycznie wszystkie istniejące lasy, minimalizując liczbę drzew, które należy wyeliminować w ramach możliwości, które pozwalają na budowę budynku na taką skalę i złożoność funkcjonalną.
Dzięki uprzejmości MACA Estudio Połączymy główne przestrzenie,.
Kompaktowanie.
budowa i utrzymywanie rozdrobnionej skali, której szukamy i ulepszanie tras.
Użycie tego samego sformalizowanego i objętościowego języka we wszystkich elementach powoduje, że interwencja jest przeprowadzana w jednolity sposób, bez budynków o różnych właściwościach dla każdego zastosowania.
Uważamy, że ważna jest nie tylko przestrzeń wystawowa, ale są też inni bohaterowie, których cenimy i traktujemy w uczciwy i jednolity sposób.
Dzięki uprzejmości MACA Estudio Ta dystrybucja programowych pasków.
które przesuwają się między sobą również tworzą zewnętrzne przestrzenie, tworząc dwie spacje lub.
kwadraty.
w kierunku drogi wjazdowej: jedna do załadunku i rozładunku dzieł sztuki do ekspozycji, z dużymi drzwiami do pomieszczeń ekspozycyjnych i magazynów, a druga obok istniejącego budynku.
Powierzchnie zewnętrzne zostaną utworzone w kierunku jeziora, takie jak taras restauracji.
Dzięki uprzejmości MACA Estudio Pomimo różnorodności programów, zdecydowaliśmy się na jednolitą interwencję, która pozwala nam zbudować jeden, rozpoznawalny budynek.
Ta sama jakość architektoniczna zostanie przyznana programom użytku publicznego, odwiedzającym i przestrzeni dla pracowników, przy czym dostosowanie wysokości, proporcji i zastosowań będzie oparte na wymaganiach programów.
Dzięki uprzejmości MACA Estudio Architekt: MACA Estudio Lokalizacja: Mäntäa, Finlandia Team: Christian Alvarez, Jorge Garrudo, Tomás Suarez Klient: Serałyus Fine Arts Foundation Obszar projektu: 4.700 m2
[patrz też: brona sprężynowa, czym impregnować drewno, płytka kolczasta ]

Powiązane tematy z artykułem: brona sprężynowa czym impregnować drewno płytka kolczasta